Het persoonlijke verhaal achter het goede doel

Het motiverende verhaal van Diana Blankensteijn uit Houten.

Hoe fijn is het s’ morgens wakker worden in een gezond lichaam, je weet pas wat dat is wanneer het niet meer zo is. Ik mag gelukkig nog iedere ochtend wakker worden in een gezond lijf en daar blijf ik dankbaar voor.

Voor mijn zus is het leven wat anders verlopen ik herinner me nog zo goed ze werd opgenomen met een flinke longontsteking, het moment dat ik haar aan het zuurstof zag liggen en me afvroeg of dit wel het enige was. Ze knapte maar niet op. Na verdere onderzoeken kreeg ze het nieuws horen; longkanker!

Ze wilde zo graag vechten om dit te overwinnen. En dan 3 jaar geleden het telefoontje van mijn zwager ze heeft het gevecht verloren, de chemo heeft niet meer mogen helpen. Onze wereld stopte even hoe oneerlijk was dit.

Ziek worden met een ziekte die in veel gevallen niet meer te genezen is, de hoop blijf je houden, de chemo doet wonderen, maar sloopt ook heel veel. En dan het nieuws krijgen we kunnen niets meer voor je doen en staat je leven op zijn kop. 

Onderzoek voor deze slopende ziekte blijft nodig! 

Ik doe mee aan Alpe d’Huzes omdat ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. 

De motivatie om deze voor mij emotionele wandeling te maken is groter dan ooit!