Tips

Deelnemen aan de Nieuwjaarsduik Houten is natuurlijk heel leuk en stoer maar vooral een dappere aangelegenheid die wereldwijd respect afdwingt.  De organisatie wil je daarom graag ondersteunen in de voorbereiding.

Praktische tips:

Kom op tijd
We verwachten dat alle duikers uiterlijk om 11:30 aanwezig zijn.

Download je startbewijzen van te voren
Om het wachtrij voor de toegangscontrole zo kort als mogelijk te houden, vragen wij iedereen om het startbewijs van te voren te downloaden en lokaal op te slaan op je telefoon. Het volstaat om een screenshot van de QR-code te maken en deze bij de toegangscontrole te tonen. Neem je liever geen telefoon mee, geen probleem, wij kunnen uitgeprinte tickets ook scannen.

Warm hoofd
Het is altijd goed om het hoofd koel te houden. Maar tijdens de duik is het niet aan te raden. Je koelt nou eenmaal sneller af met een bloot hoofd.

Schoeisel aan je voeten
Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je aan je voeten doet, zolang het maar iets is. Klompen, pantoffels, pumps, sandalen, laarzen, slippers, surfschoenen of stevige stappers het is allemaal goed. En als je na de duik geen zand aan je voeten wilt krijgen of de beruchte bevroren nieuwjaarsduikvoeten, is het handig om iets mee te nemen om op te staan tijdens het omkleden. Een handdoek is veelal voldoende.

Opgeruimd staat netjes
De organisatie voorziet de locatie zoveel mogelijk van afvalbakken om zwerfafval tegen te gaan. Gooi geen afval op de grond maar deponeer dat in de daarvoor geplaatste bakken.

Veel plezier en we zien je op 1 januari!